Om tältets material och kvalitet

 

 

 

Lotus Belle-tälten tillverkas i bomullspolyester. Bomullen gör att tyget andas och ser vackert ut, medan polyestern gör att tältet torkar snabbare. Kanvasen behandlas mot eld/flammor, mögel/svamp, UV-ljus och vatten, samt följer all EU-reglering. Kanvasens vikt efter behandlingarna är 380 gram per kvadratmeter, vilket trumfar de allra flesta tält på marknaden.

 

 

Kanvasen är sydd med en speciell typ av tråd, som utvidgas efter tid och fyller ut ”hålen”. På så sätt undviker man små läckage i kanvasen, där vatten kan sippra in. Alla sömmar är dubbla och sydda med så kallad ”run and fell”-teknik. Vid alla fästen läggs det in en vattentät försegling i form av en genomskinlig tejp som täpper till. Vattenpelaren är 1200 mm, vilket är mycket högt för kanvas.

 

 

Vi använder japanska YKK-dragkedjor, som av många betraktas som de bästa i världen. Dragkedjorna är extremt hållbara och efter mer än 4000 sålda tält runt om i världen har vi endast varit med om att ett par enstaka har behövt bytas ut.

 

 

Glöm allt vad heter tunna tältlinor som går av så fort det blåser lite. Våra tält är utrustade med 12 mm tjocka nylontältlinor och de är praktiskt taget omöjligt för dem att gå av. Själva linspännaren är tillverkad i trä och justeras enkelt för hand. Den är gjord i en storlek som gör det enkelt att greppa den med handen och spänna upp tältlinan. Dessutom är de snygga – det tycker i alla fall vi!

 

 

Våra tältpinnar är tillverkade i armeringsjärn, vilket är lika starkt som det låter. Säg hejdå till böjda pinnar! Tältpinnarna klarar de flesta förhållanden. Om du sätter upp ditt tält i stark vind kan det dock eventuellt vara nödvändigt att använda extra långa pinnar. Sådana kan vi eventuellt hjälpa till att skaffa fram, men du kan också använda t.ex. markpålar. Korrekt uppsatta har våra tält genom alla tider klarat vindhastigheter på 20 m/s, även om vi inte rekommenderar att man använder tälten vid över 18 m/s (läs mer om ansvarsfull användning av våra tält i våra köpvillkor). Alla tält (förutom Air-modellerna) levereras dessutom med en heavy duty-hammare med vår logga på :) 

 

 

Mittstången är tillverkad av 55 mm tjock furu med adaptrar i borstad aluminium. Till stången hör en sockel som stången monteras i. (Notera att mittstången till vårt 6m-tält och Mahal tillverkas i borstad aluminium för att uppnå extra styrka).

 

 

Tältgolvet är tillverkat av PVC på 540 g/kvm, vilket är samma material som lastbilar använder som skyddande överdrag. Det är ett otroligt starkt material och helt vattentätt, med en vattenpelare på 20 000+ mm. Du kan teoretiskt sett göra en båt av det om du vill. Tältgolvet går upp ca 10 cm längs tältväggen, vilket medför att vattenpölar och regn hålls på säkert avstånd.

 

Obs! Materialen ovan gäller för våra vanliga modeller (4, 5, och 6 m). De uppblåsbara tälten använder sig av en annan konstruktion – läs mer på produktsidan för respektive produkt.